Associació de Comerciants

Logo by Jordi Romero

Si volem promocionar el comerç de proximitat, caldrà que les associacions comercials també siguin de proximitat.

Amb això volem dir que cada associació de veïns, tingui la seva associació de comerciants i professionals, que siguin independents amb les seves decisions, però estiguin completament integrades.

Ningú com la gent de barri sabem de les mancances, els locals que s’han tancat, a quin producte es dedicaven i la causa del perquè van tancar.

Les associacions de comerç dels barris també han de funcionar d’una forma independent, però integrades a una associació de comerç que podríem anomenar “mare”, perquè promocioni el comerç de la Ciutat, “Cambra de Comerç Industrial” o d’altres associacions comercials com ara la “Unió de botiguers. 

Amb aquest tipus d’organització és molt més fàcil d’organitzar el comerç de proximitat.

El veritable comerç de proximitat, només serà factible si es basa en el producte de proximitat.

Oblidem les franquícies i busquem el producte diferencial que doni personalitat al comerç del barri, i per tant fomenti el desplaçament de compradors cap al barri.

S’hauria de posar-hi molta imaginació per poder lluitar contra les grans superfícies i les franquícies, que disposen del poder mediàtic.

Seria més fàcil d’organitzar una pàgina web pel barri, on hi figurin tots els associats amb el seu producte i també organitzar la venda per internet i telèfon, cada associat, amb la web i Nº de telèfon propis, d’aquesta manera es podria organitzar l’entrega a domicili del producte amb un cost més econòmic.

Cada associació s’haurà de bellugar per aconseguir que la seva zona sigui una àrea de passeig, amb la finalitat que resulti agradable anar-hi a comprar, i proporcioni espais que resultin prou atractius per tots els públics, tinguin l’edat que tinguin.

Per poder dur a terme aquestes propostes, caldrà formació a tots els nivells i algun tipus d’ajuda no necessàriament econòmica.